chocolate cupcakes + chocolate frosting





Cupcakes:
85 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
2 lätt uppvispade ägg
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör såhär: Värm ugnen till 180 grader. Lägg upp 6-12 muffinsformar på en plåt, beroende på hur mycket smet du tar i formarna.
Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke och tillsätt sedan äggen, lite i taget.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten.
Skeda ner smeten i pappersformarna och grädda sedan i ugnen i 20-25 minuter, eller tills muffinsarna är fasta i konsistensen.

Frosting:
55 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
25 g mörk blockchoklad, smält

Gör såhär: Lägg smöret i en skål och vispa pösigt. Sikta sedan ner florsockret och vispa till en jämn smet.
Tillsätt sist den smälta chokladen och vispa ihop. 
Fördela frostingen jämt på varje muffins och dekorera med ex. strössel.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0